ЕПС ради стабилно и по мећави

11.01.2017

Електроенергетски систем нормално функционише

(Београд, 11. јануар 2017. године) Снабдевање електричном енергијом у Србији је стабилно и сви системи „Електропривреде Србије“ нормално функционишу упркос мећави и леденом таласу.

 

Због температуре која у Србији већ недељу дана не прелази нула степени Целзијуса повећана је потрошња електричне енергије за грејање. ЕПС је у уторак испоручио 136,8 милиона киловат-сати електричне енергије грађанима и привреди Србије, што је за 18 одсто више од просека за ово доба године. Процене су да ће потрошња и данас бити на истом нивоу.

 

ЕПС је предузео све мере да се обезбеди континуирана производња угља и електричне енергије и у тешким зимским условима. Спремни су и планови активности и у најкраћем могућем року отклањају се сви прекиди у снабдевању, до којих углавном долази на тешко приступачним планинским подручјима. Број корисника који је током дана имао прекиде у снабдевању мањи је од 0,0005 процената од укупног броја купца.

 

У веома тешким снежним условима стабилна је производња угља на колубарским и костолачким коповима, а нема проблема ни у производњи електричне енергије у термо и хидроелектранама. Монтерске екипе су у пуној приправности и у најкраћем року излазе на терен у случају кварова и прекида.  

 

Сектор за односе с јавношћу ЈП ЕПС