Очување рударског и термо сектора приоритет

03.12.2021.
Милорад Грчић, в. д. директора ЕПС, са инжењерима „Колубаре“ и „Дрмна“

Актуелна енергетска криза показала је снагу рударског и термо сектора „Електропривреде Србије“ и наредни период биће додатни изазов за овај део производње ЕПС-а, а то су биле главне теме састанка Милорада Грчића, в. д. директора ЕПС, са инжењерима костолачког копа „Дрмно“ и Рударског басена „Колубара“. Састанку у Костолцу присуствовао је и Дејан Јевтић, извршни директор за техничке послове производње угља ЕПС-а, Срђан Алимпијевић, члан Надзорног одбора ЕПС-а, представници синдикалних организација ЕПС-а, „Колубаре“ и „Костолца“.
- Рударски и термо сектор су окосница стабилности ЕПС-а и без тог, већинског дела производње, Србија данас не би била енергетски стабилна и независна. Све електропривреде из нашег окружења и Европске уније суочавају се са озбиљним проблемима. Недостају енергенти, цене вртоглаво скачу, а ми смо преданим радом, добрим планирањем и првенствено вредним и стручним запосленима успели да очувамо енергетску сигурност - објаснио је Грчић. – Наставићемо вредно да радимо и убудуће како бисмо и даље били најстабилнија карика у енергетском систему Србије.
Како је истакнуто, подршку очувања термо сектора поред синдиката пружа и локална самоуправа. То је данас потврдио и Саша Павловић, градоначелник Пожаревца, који је присуствовао састанку.

Врх