ЕПС уложио милијарду, тек следе улагања

16.06.2020.
Пуштена у рад нова ТС у Горњем Милановцу

У модернизацију дистрибутивне мреже и трафостаница на територији Горњег Милановца „Електропривреда Србије“ уложила је око милијарду динара, што ствара услове за даљи развој овог индустријског центра и стабилно снабдевање електричном енергијом - рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС.

Грчић је са председником Општине Горњи Милановац Дејаном Ковачевићем, пустио у рад реконструисану трафостаницу 110/35 kV „Горњи Милановац“ у коју је уложено 380 милиона динара.

- Пре мање од годину дана на овој локацији смо почели радове и сада Горњи Милановац има најмодернију трафостаницу напона 110 kV. Ова трафостаница је реконструисана, комплетна опрема је замењена и од сада ово подручје има потпуно стабилно напајање електричном енергијом – рекао је Грчић. – Пратећи политику Александра Вучића, у циљу стабилизације целог електроенергетског система, модернизујемо и градимо нове трафостаница. Знамо да је било неопходно побољшати снабдевање електричном енергијом на подручју Горњег Милановца како би могле да се отварају фабрике и граде аутопутеви.

Он је истакао да је Горњи Милановац град познат по индустрији у Србији о чему говори и податак да индустријски погони користе чак око 70 одсто од укупне количине електричне енергије која се дистрибуира на овом подручју.

- Ово је један од најгушће индустријализованих центара у Србији ако се узму у обзир број становника и територија. Да би се омогућио даљи развој, отварање нових фабрика и поуздано напајање електричном енергијом за сваки погон и сваког грађанина, „Електропривреда Србије“ уложила је око милијарду динара у модернизацију и развој мреже и наставићемо улагања – рекао је Грчић.

Како је најавио, ЕПС ове године на територији Горњег Милановца улаже у реконструкцију мреже ниског напона око 80 милиона динара.

- Петогодишњим планом предвидели смо изградњу још једне 110 kV трафостанице. Тако да ова тачка Србије са аутопутем који је прошао поред Горњег Милановца, са стабилним напајањем електричном енергијом остаје најважнији индустријски центар Шумадије – истакао је Грчић.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац захвалио је в. д директору ЕПС-а и председнику Србије Александру Вучићу на одлуци да знатна средства уложе у побољшање електроенергетског система.

- Захваљујућих новој трафостаници омогућено је стабилно снабдевање у индустријској производњи. Важно нам је да сваки становник, где год да живи има стабилно напајање електричном енергијом. Надамо се да ћемо успети у томе да наредних пет година на територији Горњег Милановца не постоји ниједна дрвена бандера и да будемо енергетски безбедни, без проблема у снабдевању електричном енергијом. То је важно за даљи развој и реализацију нових инвестиција - рекао је Ковачевић.

 

Врх