HE „Đerdap 2“, 34 godine proizvodnje energije

16.4.2019.

HE „Đerdap 2“, 34 godine proizvodnje energije

 

Proizvođač sa maksimalnom pogonskom spremnošću

 

Druga đerdapska elektrana 12. aprila obeležila je 34 godine rada, tokom kojih je proizvela 46.340.785 MWh električne energije. Na svečanoj akademiji održanoj u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu prisutni su bili predstavnici EPS-a, Ogranka „HE Đerdap“, rumunskih partnera, kao i predstavnici lokalne zajednice i poslovni partneri.

Milorad Grčić, v.d. direktora JP EPS je u čestitki zaposlenima zahvalio na 34 godine predanog rada koji je omogućio pouzdanost i efikasnost hidroelektrane od posebnog značaja za energetski i plovidbeni sistem „Elektroprivrede Srbije“.

- Nova era u energetici podigla je važnost „zelene“ energije na još viši nivo i EPS će kao energetski gigant u regionu slediti moderne tokove proizvodnje, tehnologije i načina rada, da bismo zajedno ojačali poziciju koju smo teškim radom stekli i potvrdili ulogu oslonca koju imamo kod privrede i građana Srbije – poručio je Grčić.

Siniša Matović, direktor HE „Đerdap 2“ istakao je da je i buduća misija sigurna proizvodnja električne energije, uz stalno održavanje proizvodnih kapaciteta na maksimalnom nivou, unapređenje brige o životnoj sredini i uvećanje dobrobiti zajednice.

- Da smo na pravom putu pokazuju rezultati rada u svim parametrima koje ostvaruju naši zaposleni. Naš primarni cilj je proizvodnja električne energije, a ona se meri u milijardama proizvedenih kilovat časova – rekao je Matović.

U ime Ogranka „HE Đerdap“ prisutne je pozdravio Radmilo Nikolić, direktor za proizvodnju energije, istakavši da agregati osnovne elektrane već imaju 250.000 radnih sati i da se budućnost vidi u revitalizaciji agregata, brodske prevodnice i prelivne brane.

Radnicima koji su na ovom objektu proveli 10, 20, 30 i 35 godina rada uručeni su prigodni pokloni.

 

 

Vrh