Uništeno 200 kilograma narkotika u TENT A

5.7.2017.
Uništeno 200 kilograma narkotika u TENT A

​​​U Termoelektrani „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu spaljeno je oko 200 kilograma narkotika koje je zaplenila policija. Uništavanju droge u kotlu bloka A4 prisustvovali su Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije, predstavnici policije i pravosuđa.

- Policija će nastaviti intenzivnu borbu protiv trgovine narkoticima u Srbiji. U poslednje tri godine policija je zaplenila 10 tona narkotika i Ministarstvo unutrašnjih poslova nastojaće ozbiljnim i snažnim angažovanjem da skloni svakog narkodilera sa ulice – rekao je Stefanović.

Ministar je najavio da je predviđeno uništavanje pet tona droge, koje će se sukcesivno obavljati u narednih pet ili šest meseci pošto postoji ograničenje u pogledu količine koja može biti uništena po satu.

Spaljivanju narkotika među kojima je najviše bilo marihuane, kao i oko 40.000 različitih tableta, desetak kilograma heroina i manja količina kokaina prisustvovala je i komisija Vlade Srbije zadužene da ovaj proces prođe potpuno u skladu sa zakonom.


Врх