EPS uložio milijardu, tek slede ulaganja

16.6.2020.
Puštena u rad nova TS u Gornjem Milanovcu

U modernizaciju distributivne mreže i trafostanica na teritoriji Gornjeg Milanovca „Elektroprivreda Srbije“ uložila je oko milijardu dinara, što stvara uslove za dalji razvoj ovog industrijskog centra i stabilno snabdevanje električnom energijom - rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.

Grčić je sa predsednikom Opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem, pustio u rad rekonstruisanu trafostanicu 110/35 kV „Gornji Milanovac“ u koju je uloženo 380 miliona dinara.

- Pre manje od godinu dana na ovoj lokaciji smo počeli radove i sada Gornji Milanovac ima najmoderniju trafostanicu napona 110 kV. Ova trafostanica je rekonstruisana, kompletna oprema je zamenjena i od sada ovo područje ima potpuno stabilno napajanje električnom energijom – rekao je Grčić. – Prateći politiku Aleksandra Vučića, u cilju stabilizacije celog elektroenergetskog sistema, modernizujemo i gradimo nove trafostanica. Znamo da je bilo neophodno poboljšati snabdevanje električnom energijom na području Gornjeg Milanovca kako bi mogle da se otvaraju fabrike i grade autoputevi.

On je istakao da je Gornji Milanovac grad poznat po industriji u Srbiji o čemu govori i podatak da industrijski pogoni koriste čak oko 70 odsto od ukupne količine električne energije koja se distribuira na ovom području.

- Ovo je jedan od najgušće industrijalizovanih centara u Srbiji ako se uzmu u obzir broj stanovnika i teritorija. Da bi se omogućio dalji razvoj, otvaranje novih fabrika i pouzdano napajanje električnom energijom za svaki pogon i svakog građanina, „Elektroprivreda Srbije“ uložila je oko milijardu dinara u modernizaciju i razvoj mreže i nastavićemo ulaganja – rekao je Grčić.

Kako je najavio, EPS ove godine na teritoriji Gornjeg Milanovca ulaže u rekonstrukciju mreže niskog napona oko 80 miliona dinara.

- Petogodišnjim planom predvideli smo izgradnju još jedne 110 kV trafostanice. Tako da ova tačka Srbije sa autoputem koji je prošao pored Gornjeg Milanovca, sa stabilnim napajanjem električnom energijom ostaje najvažniji industrijski centar Šumadije – istakao je Grčić.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac zahvalio je v. d direktoru EPS-a i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odluci da znatna sredstva ulože u poboljšanje elektroenergetskog sistema.

- Zahvaljujućih novoj trafostanici omogućeno je stabilno snabdevanje u industrijskoj proizvodnji. Važno nam je da svaki stanovnik, gde god da živi ima stabilno napajanje električnom energijom. Nadamo se da ćemo uspeti u tome da narednih pet godina na teritoriji Gornjeg Milanovca ne postoji nijedna drvena bandera i da budemo energetski bezbedni, bez problema u snabdevanju električnom energijom. To je važno za dalji razvoj i realizaciju novih investicija - rekao je Kovačević.

 

Врх