ЕПС обезбедио стабилно снабдевање свих потрошача

31.12.2018.
ЕПС обезбедио стабилно снабдевање свих потрошача

(Нови Сад, 31. децембар 2018. године) Сви корисници „Електропривреде Србије" уредно су снабдевени електричном енергијом  последњег дана 2018. године, као што може да се види и на дисплеју Националног диспечерског центра, рекао је Милорад Грчић, в. д. генералног директора ЈП ЕПС током обиласка тог центра у новогодишњој вечери.

 - ЕПС који функционише на овај начин, у будућности претендује да буде лидер у својој делатности не само у региону, већ и шире, следећи политику председника  Србије и Владе Србије. И 2018. годину ЕПС ће завршити са позитивним пословањем, наплата је готово 100 одсто, а производња електричне енергије повећана је за 1,2 одсто у поређењу са 2017. годином. То, наравно није све. “Електропривреда Србије" је баш данас, 31. децембра 2018. године добила и енергетску дозволу за изградњу свог првог ветропарка,  а вредност изградње тог пројекта у Костолцу, чији почетак се очекује већ у трећем кварталу 2019. године, биће 100 милиона евра – истакао је Грчић, који је Национални диспечерски центар посетио заједно са Милошем Вучевићем, градоначелником Новог Сада и Бојаном Атлагићем, в.д. директора “ЕПС Дистрибуције".

Вучевић је посебно желео да види посебно како у тренутку посете изгледа снабдевање града Новог Сада, за шта је имао прилику у диспечерском центру који покрива Дистрибутивно подручје Нови Сад. И ту се јасно видело да је сваки потрошач уредно снабдевен електричном енергијом.

- Наставићемо да разговарамо са ЕПС-ом о даљим инвестицијама у Нови Сад јер потрошња електричне енергије у нашем граду расте, не само у категорији домаћинства већ и у категорији привреда. Нови Сад расте и развија се, а ЕПС за све то што нам је потребно има снагу, капацитет и људски потенцијал. Хвала професионалцима ЕПС-а који ће вечерашње празнике провести радно, не са својим породицама, да би Нови Сад био уредно снабдевен електричном енергијом – рекао је Вучевић.

Поред Националног диспечерског центра и Дистрибутивног диспечерског центра Дистрибутивног подручја Нови Сад, смештена је и систем салу у којој се за та два диспечерска центра обезбеђује информатичка подршка. Национални диспечерски центар је један је од најсавременијих у Европи и то је инвестиција која је у тренутку изградње вредела око 180 милиона динара.

 

Сектор за односе  с јавношћу  ЈП ЕПС

Врх