Грчић обишао радове на ТС „Собовица“

3.9.2018.
ЕПС гради инфраструктуру за развој Србије

Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“, обишао је ТС 35/10 kV „Собовица“ у Крагујевцу, где је у току завршна фаза радова. Ова трафостаница ће снабдевати струјом нови индустријски парк, а вредност целокупне инвестиције са пратећом електроенергетском инфраструктуром је 260 милиона динара, од чега је у саму трафостаницу уложенo 150 милиона.

− Предуслов за привредни развој, привлачење нових инвестиција, отварање додатних радних места је квалитетна инфраструктура. ЕПС прати планове државе и локалних самоуправа за изградњу и у складу са тим унапређује енергетску инфраструктуру. „Електропривреда Србије“ успешно обавља сложен посао који захтева пројекте, дозволе, усклађивање са осталим деловима енергетског система и тиме ствара услове за несметано спровођење политике председника и Владе Републике Србије − рекао је Грчић.

Он је истакао да је градња ТС „Собовица“ пример инвестиција ЕПС-а које омогућавају економски раст и развој.

Иван Савчић, директор Сектора за инвестиције и планирање Дистрибутивног подручја Крагујевац, рекао је да је у питању једна од тренутно највећих инвестиција у „ЕПС Дистрибуцији“ у Србији која је у завршној фази и најавио да се у октобру очекује завршетак радова. Пуштањем у рад ове ТС побољшаће се и напајање електричном енергијом у околним селима на подручју Раче.

Обиласку радова присуствовали су и Зоран Рајовић, извршни директор за техничке послове дистрибуције електричне енергије и управљање дистрибутивним системом, Бојан Атлагић, в.д. директора Оператора дистрибутивног система „ЕПС Дистрибуција“, Дејан Савић, координатор за дистрибутивно подручје Крагујевац у „ЕПС Дистрибуцији“.

Нова трафостаница у крагујевачком индустријском парку „Минд“, снабдеваће електричном енергијом фабрику компаније „Милановић инжењеринг“ и „Сименс“, али и бројне друге произвођаче са којима су у току преговори.

Врх