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PUBLIC ENTERPRISE ELECTRIC POWER INDUSTRY OF SERBIA, BELGRADE

PE EPS HQ

2 Carice Milice

Number: 12.01. 15011/10-16
Belgrade, 01.02.2016

In accordance with Article 54 and 63 of Public Procurement Law ("Official Gazette of the
Republic of Serbia" number 124/12, 14/15 and 68/15), the Committee for public procurement number
1000/0156/2015, for the procurement of services “Information system to support generation and sale
of electricity (Phase 2) and modernization of control and information SCADA system”, upon the
request of interested party, issues the following

ADDITIONAL INFORMATION OR CLARIFICATIONS REGARDING TENDER PREPARATION
No. 4

Five or more days prior to expiry date foreseen for the submission of tenders, the interested party
asked the Employer, in an written request, for the additional information, i.e. clarifications and the
Employer, within three days from the date of the receipt of the request, shall publish the following
information i.e. clarifications on the Public Procurement Portal and website of the Employer:

QUESTION 1: “In accordance with the instruction from the Tender Documents for public procurement
no. 1000/0156/2015 regarding the request for additional information, we are sending the following
request for additional information:

In the Tender Documents in chapter 2.8 GROUP OF TENDERERS (JOINT TENDER) the following is
stated:

“In the event of joint tender by a Group of Tenderers all forms are signed and certified by a member of
the Group of Tenderers nominated as the Holder of the work in the Agreement of the members of the
Group of Tenderers, except from Form 1 and Form 3 filled in, signed and certified by each member of
the Group of Tenderers on its own behalf.”

Nevertheless, in Form 1 there is no choice to select the subcontractor nor the member of the Group of
Tenderers as it is stated, for example, in Form 3 and in the text of Form 1 it is stated that the subject of
this Form 1 shall submit (joint) Tender in an open public procurement procedure no.1000/0156/2015,
the Employer — Public Enterprise Electric Power Industry of Serbia, independently, without the
agreement with other Tenderers or interested parties.”

ANSWER 1: In Form 1 -
“STATEMENT ON INDIVIDUAL TENDER

In the capacity of
(insert: tenderer, member of the group of tenderers in joint tender)

It is stated that the capacity of Tenderer is inserted as: tenderer, member of the group of tenderers
in joint tender for subject procurement — which means that the Tenderer that submits the tender
independently crosses out the member of the group in joint tender or vice versa.
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If the Tender is submitted by the Group of Tenderers, the Statement shall be signed by the authorized
person of each tenderer from the Group of Tenderers and stamped.”

QUESTION 1.1:
In Section 2.3 TENDER SUBMISSION, AMENDEMENT, ADDITION AND CANCELLATION of Tender
Documents, on page 9, the following is stated:

“The Tenderer who submitted the tender independently may not simultaneously participate in the joint
tender or as/a subcontractor. In the event that the Tenderer acts contrary to these instructions, each
tender it participates shall be rejected.

The Tenderer may be the member of only one group of Tenderers submitting a joint tender, i.e.
participate in only one joint tender. If the Tenderer has within the group of Tenderers submitted two or
more joint tenders, the Employer shall reject all such tenders.

This leads to the conclusion that if the subcontractor or member of the Group of Tenderers also
submits filled in Form 1 in the Tender (except for the Form 1, sent by the Leader of the Group — holder
of the work in the joint tender that must send it) the Tender may be rejected.

In the event of the tender submitted by the Group of Tenderers (joint tender), who has to send filled in,
signed and certified Form 1, only the Leader of the Group - holder of the work in joint tender or every
member of the Group of Tenderers on its own behalf?”

ANSWER 1.1: Answer to this question is given in answer number 1, which means that every member
of the Group of Tenderers fills in, signs and certifies Form 3 and Form 1 on its own behalf, in
accordance with item 2.8 GROUP OF TENDERERS (JOINT TENDER) paragraph 3.
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