JAVNO PREDUZECE ELEKTROPRIVREDA SRBIJE, BEOGRAD "
Carice Milice 2
Number: 1836/8-14 ENC

Belgrade, o 7. 204

Subject: additional clarifications no. 2 in accordance with Article 63 paragraph 3 of Public
Procurement Law ("Official Gazette of the Republic of Serbia" number 124/12) in an open public
procurement procedure for the procurement of goods with the services “Information System to
Support the Sale of Electricity*, PP number 31/14/DIKT, for which Invitation to Tender was
published on Public Procurement Portal on 20.06.2014.

Five and more days prior to expiry date foreseen for submission of tenders in subject public
procurement procedure, interested party has submitted to the Employer via e-mail request for
additional information, i.e. clarifications, regarding which the Employer, i.e. Public Procurement
Committee, in accordance with provision of Article 54 paragraph 12 item 1) of the Law shall
provide the following information i.e. clarifications within three days from the day of the receipt of
the request:

Question 1: If we work with a local partner, do we need to inform you and sign an NDA (Non
Disclose Agreement)?’

Answer 1: The manner of tender submission is defined in Tender Documents. Tenderer may
submit its tender independently, then with the subcontractor or the tender may be submitted by
the group of Tenderers. In the case that several tenderers submit a joint tender, they need to
submit a Joint Service Execution Contract as the integral part of the tender, commit between
themselves and towards Employer to joint execution of public procurement, which has to
contain information stipulated by Article 81 paragraph 4 of Public Procurement Law. If the
Tenderer submits the tender with Subcontractor it fills in the Forms stated in Tender Documents
related to Subcontractor.

Question 2: “In the invitation to tender document: Do we need to fill in something and sign it.
Also, it seems that we have to send it by post only. Why is it not possible to send our response
by email?

“Timely shall be deemed tenders received and sealed with receipt stamp in the Records
Division of the Employer in Balkanska 13, no later than 12 hrs (21.07.2014), regardless of the
manner in which they were sent.”

Answer 2: Tender Documents define manner, time and place of tender submission, as quoted
in the question. We cannot precisely determine what the potential Tenderer refers to under
‘response”, but if it refers to the tender, tender is being submitted in hard copy, i.e. it is not
possible to submit a tender by e-mail.

Question 3: It seems that we have to be present on the 21st of July or be represented by
someone else? Please explain?'

Tenderers’ representatives taking part in the public tender opening procedure shall prior to the
public tender opening procedure submit a power of attorney in writing for the participation in this
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procedure to the Public Procurement Committee issued on the Tenderer's letterhead, filed,
sealed and signed by the legal representative of the Tenderer."

Answer 3: Tenderers are not obliged to be present during tender opening procedure. If the
representative of the Tenderer participates in tender opening procedure, then it needs to have a
power of attorney in writing for the participation in this procedure issued on the Tenderer's
letterhead, filed, sealed and signed by the legal representative of the Tenderer.
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