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Number: 1833/&4-14

Belgrade, 06 .08. 2004. ENC

Subject: additional clarifications no. 6 in accordance with Article 63 paragraph 3 of Public
Procurement Law ("Official Gazette of the Republic of Serbia" number 124/12) in a negotiation
procedure without publishing the invitation to tender by the several Employers for the public
procurement of the services: Pumping out the silted water and silt in the Open Pit Mine MB
Kolubara — Tamnava - West Field, CPP number 08/14/DUKN, for which notification on initiation
of negotiation procedure without publishing the invitation to tender was published on Public
Procurement Portal on 23.07.2014.

Five and more days prior to expiry date foreseen for submission of tenders in subject public
procurement procedure, interested parties have submitted to the Employer via e-mail request
for additional information, i.e. clarifications, regarding which the Employer, i.e. Public
Procurement Committee, in accordance with provision of Article 54 paragraph 12 item 1) of the
Law shall provide the following information ie. clarifications within three days from the day of
the receipt of the request:

Question1: Please clarify the following:

- On the page 21 out of 37 - Additional Conditions for Participation in Public
Procurement Procedure, under item 1 the Bidder shall have minimum one
reference for implementation of the pump systems for dewatering of large

- On the page 35 out of 37 — Form 5.8. — Certificate, it says that the Bidder provided
services of Pumping out silted water and silt

Based on the above mentioned items from Tender Documents, does it mean that references
regarding silting will also be taken into consideration?

Answer 1: It is clearly stated in Tender Documents that we refer to the references for
implementation of the pump systems i.e. provision of services for pumping out silted water and
silt.

Question 2: Interested party communicated with insurance companies, and insurance
companies and persons do not understand item 3.21 Insurance policy. We need interpretation
and explanation regarding what do property and persons of the Employer refer to, i.e. whether it
refers to the entire equipment, facilities and property that are flooded or something else, since
we suggested to perform x-ray survey and analysis of flooded assets. This general wording
confuses the bidder as well insurance companies and insurance companies are not able to
answer our request and issue appropriate insurance policy without previously precisely defining
what is the subject of insurance.

Answer 2: The answer to this question was given in Additional clarification number 2 dated
31.07.2014 (filed with the Employer 1 under number 1833/54-14), published on 31.07.2014,
answer to the question number 4.

PUBLIC PROCUREMENT COMMITTEE CPP 08/14/DUKN

Crpara 1o 1

JABHO NPEAY3ERE

ENEKTPOMPUBPEAA CPEMUJE . 5“"5“”““3}3
11000 beorpan ojsoge Crene
eps@eps.rs  www.eps.rs Uapuue Munuue 2

Ten: 011/20 24 600



