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Belgrade, 01 -10- 2014

Subject: additional clarifications no. 5 in accordance with Article 63 paragraph 3 of Public
Procurement Law ("Official Gazette of the Republic of Serbia" number 124/12) in an open public
procurement procedure for the procurement of consulting services for project of services “The
Unbundling Process - Transformation of Distribution System Operators (DSOs) and Supplier”
PP number 48/14/DDEE, for which Invitation to Tender was published on Public Procurement
Portal on 12.08.2014.

Five and more days prior to expiry date foreseen for submission of tenders in subject public
procurement procedure, interested party has submitted to the Employer via e-mail request for
additional information, i.e. clarifications, regarding which the Employer, i.e. Public Procurement
Committee, in accordance with provision of Article 54 paragraph 12 item 1) of the Law shall
provide the following information i.e. clarifications within three days from the day of the receipt of
the request:

Question 1:

We are addressing you on behalf of the subsidiary that intends to participate in the subject
public procurement of consulting services No. 48/14/DDEE related to your answer to the
question given in clarifications on 12.09.2014.

In the subject clarifications you have stated that the Statement from Article 79 paragraph 9, in
case that the subsidiary has only one legal representative, is signed by some other
representative entered into register or person authorized by the legal representative along
with submission of power of attorney in the tender.

Our question is as follows:

1. Does the legal representative give the above mentioned power of attorney on behalf of the
subsidiary or on its own behalf?

2. Does such a power of attorney have to be certified by notary (as well as the subject
Statement)?

Answer 1:

Answer 2 in Additional Clarifications 2 dated 12.09.2014 was given with regards to the question
about possible manner of proving the fulfillment of the conditions from Article 75 para 1 item 2)
of Public Procurement Law by the legal representative of the Tenderer, and in several possible
and different situations depending on the number of legal representatives.

This answer was also given in accordance with the general instruction for signing and certifying
all forms in the Tender given in item 3.2 of Section 3 of Tender Documents.

The other person — proxy to whom the authorization — power of attorney is given is immediate
proxy of business entity-subsidiary, but authorization for this person is given by natural person
authorized to do so — legal representative of the company. :
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Therefore, the aforementioned authorization is given by legal representative on behalf of the
subsidiary - Tenderer, and the same is certified before court or administrative body, public
notary or other competent body of the country where the Tenderer has its seat.

Certification of authorization in the event when the Tenderer has its seat in the Republic of
Serbia is performed in accordance with the Law on Certification of Signatures, Manuscripts and
Transcripts (“Official Gazette of RS* number 93/14).

These additional clarifications are submitted by email-to.the applicant and are published
on Public Procurement Portal and web site of mplo’yer
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Attachment: ¢ g4 ¢

Additional clarifications No. 5 in English and Serbian Iangu ge«“"’i‘
Attn:

- Records Management Office

- Public Procurement Committee

CrpaHa 2 oz 2




