Казне за нападаче на раднике ЕПС-а

02.04.2018.
ЕПС осуђује брутални напад на запосленог „ЕПС Дистрибуције“ у Лазаревцу

(Београд, 2. април 2018. године)

 

ЕПС осуђује брутални напад на запосленог „ЕПС Дистрибуције“ у Лазаревцу

Јавно предузеће „Електропривреда Србије“ најоштрије осуђује напад на Дејана Ивковића, радника „ЕПС Дистрибуције“ у Лазаревцу, који обављајући редовни посао у суботу 31. марта задобио телесне повреде када га је физички напао насилник Дејан Радовановић. Напад се догодио у непосредној близини трафостанице 10/0,4 kV „Црне међе“, односно при покушају нападача да уђе у трафостаницу док је запослени Ивковић радио на отклањању квара. Нападач, који је песницама брутално ударао Ивковића, идентификован је и приведен у полицијску станицу у Лазаревцу. Повређени радник пребачен је у Ургентни центар, где су констатоване телесне повреде.

У овом инциденту оштећен је и службени аутомобил „ЕПС Дистрибуције“. Екипе Министарства унутрашњих послова одмах су изашле на терен, а против нападача поднета је кривична пријава због напада на службено лице у вршењу службене дужности. Захваљујемо полицији која предузима мере против нападача на раднике ЕПС-а, као и на свеобухватној сарадњи са МУП Србије.

Запослени у „Електропривреди Србије“ приликом обављања свог посла на терену свакодневно су изложени физичким и вербалним нападима, вређањима... Зато је Јавно предузеће „Електропривреда Србије“ од Владе Србије затражило измене закона којима ће се напади на ЕПС-ове раднике третирати као кривично дело и омогућити им заштиту као службеним лицима. ЕПС ће затражити и измене закона којима ће се прецизирати строже казна за оне запослене у ЕПС-у који злоупотребљавају свој положај и омогућавају крађе.

 

Сектор за односе с јавношћу ЈП ЕПС

Врх