Transport rudarske opreme uspešno nastavljen

18.9.2019.

 


​Rotorni bager „glodar 10“ i „bandvagen“ jutros su prešli Ibarsku magistralu i kroz tamnavske kopove nastavili ka novoj radnoj poziciji, kopu „Radljevo“.

Na trasi dugačkoj punih 24 kilometara od Polja „D“ do kopa „Radljevo“, rudarska oprema je do sada prešla preko tri pružna prelaza, lokalnog puta i Ibarske magistrale. Predviđeno je da u narednim danima bager i „band“ pređu reku Kolubaru i preko tamnavskih kopova dođu do kopa „Radljevo“ do početka oktobra.

Po dolasku opreme u zonu budućeg kopa „Radljevo“ planiran je servis opreme i montiranje sistema, kako bi početkom novembra sistem za otkopavanje otkrivke počeo sa radom.

Najkompleksiji i najduži transport proizvodne opreme u istoriji Rudarskog basena „Kolubara” i „Elektroprivrede Srbije“ preduslov je za otvaranje kopa „Radljevo“, na kome će, kako je planirano od novembra početi proizvodnja otkrivke.

Proizvodnja uglja na kopu „Radljevo“ izuzetno je važna za stabilnost proizvodnje uglja u kolubarskom ugljenom basenu i sigurnost elektroenergetskog sistema Srbije.​

Врх