ХЕ „Ђердап 2“, 34 године производње енергије

15.04.2019.
ХЕ „Ђердап 2“, 34 године производње енергије

ХЕ „Ђердап 2“, 34 године производње енергије

Произвођач са максималном погонском спремношћу

Друга ђердапска електрана 12. априла обележила је 34 године рада, током којих је произвела 46.340.785 МWh електричне енергије. На свечаној академији одржаној у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину присутни су били представници ЕПС-а, Огранка „ХЕ Ђердап“, румунских партнера, као и представници локалне заједнице и пословни партнери.

Милорад Грчић, в.д. директора ЈП ЕПС је у честитки запосленима захвалио на 34 године преданог рада који је омогућио поузданост и ефикасност хидроелектране од посебног значаја за енергетски и пловидбени систем „Електропривреде Србије“.

- Нова ера у енергетици подигла је важност „зелене“ енергије на још виши ниво и ЕПС ће као енергетски гигант у региону следити модерне токове производње, технологије и начина рада, да бисмо заједно ојачали позицију коју смо тешким радом стекли и потврдили улогу ослонца коју имамо код привреде и грађана Србије – поручио је Грчић.

Синиша Матовић, директор ХЕ „Ђердап 2“ истакао је да је и будућа мисија сигурна производња електричне енергије, уз стално одржавање производних капацитета на максималном нивоу, унапређење бриге о животној средини и увећање добробити заједнице.

- Да смо на правом путу показују резултати рада у свим параметрима које остварују наши запослени. Наш примарни циљ је производња електричне енергије, а она се мери у милијардама произведених киловат часова – рекао је Матовић.

У име Огранка „ХЕ Ђердап“ присутне је поздравио Радмило Николић, директор за производњу енергије, истакавши да агрегати основне електране већ имају 250.000 радних сати и да се будућност види у ревитализацији агрегата, бродске преводнице и преливне бране.

Радницима који су на овом објекту провели 10, 20, 30 и 35 година рада уручени су пригодни поклони. 

 

Vrh