Размена искуства за успешнији ЕПС

28.08.2020.

​Грчић у посети трећој смени РБ „Колубара“



Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“ посетио је рударе ноћне смене у Рударском басену „Колубара“ у оквиру редовне размене искустава за унапређење производње угља и електричне енергије и побољшања услова рада.

- ЕПС је велики систем. Ми у највећој компанији у Србији обједињујемо рударе у копу, инжењере у електранама и  монтере у дистрибуцији. Окупља нас исти задатак, да произведемо и испоручимо довољно електричне енергије за стабилно и поуздано снабдевање домаћинстава и привреде. Ноћас сам овде са инжењерима из ТЕНТ-а да би видели како се рудари боре за сваку тону угља из које се производи струја у обреновачким електранама. Да поделимо искуства и да се упознамо са изазовима у производњи јер само тако ће сви делови ЕПС-а радити још боље и ефикасније – рекао је Грчић у посети РБ „Колубара“ у ноћи између 27. и 28. августа.

Рударе су са Грчићем и инжењерима термоелектрана „Никола Тесла А и Б“, посетили и Миодраг Ранковић, председник Синдиката „Колубаре“, Саво Безмаревић, извршни директор ЕПС-а за производњу електричне енергије, Дејан Милијановић, извршни директор ЕПС-а за производњу угља, Милан Мишковић, директор производње угља РБ „Колубара“. Они су присуствовали примопредаји смене, возили се са рударима у специјалним возилима за транспорт на коповима, разговарали са багеристима у кабини багера који открива угаљ.

- И рудари „Колубаре“ су били у посети колегама у термоелектранама. „Колубара“ и ТЕНТ су ослоњени једно на друго и заједно производе више од 50 одсто електричне енергије за Србију. Овом разменом искуства желимо да се још више повежемо унутар ЕПС-а и задржимо позицију стабилног ослонца привредног развоја Србије – истакао је Грчић.​​
Врх