Транспорт рударске опреме успешно настављен

18.09.2019.

 


​Роторни багер „глодар 10“ и „бандваген“ јутрос су прешли Ибарску магистралу и кроз тамнавске копове наставили ка новој радној позицији, копу „Радљево“.

На траси дугачкој пуних 24 километара од Поља „Д“ до копа „Радљево“, рударска опрема је до сада прешла преко три пружна прелаза, локалног пута и Ибарске магистрале. Предвиђено је да у наредним данима багер и „банд“ пређу реку Колубару и преко тамнавских копова дођу до копа „Радљево“ до почетка октобра.

По доласку опреме у зону будућег копа „Радљево“ планиран је сервис опреме и монтирање система, како би почетком новембра систем за откопавање откривке почео са радом.

Најкомплексији и најдужи транспорт производне опреме у историји Рударског басена „Колубара” и „Електропривреде Србије“ предуслов је за отварање копа „Радљево“, на коме ће, како је планирано од новембра почети производња откривке.

Производња угља на копу „Радљево“ изузетно је важна за стабилност производње угља у колубарском угљеном басену и сигурност електроенергетског система Србије.​

Врх