Društveno odgovorno poslovanje

04 - Drustveno odgovorno poslovanje.jpg

 

Društveno odgovorno poslovanje Ogranka  „TE-KO Kostolac“ u 2018. godini

 

Tradicionalno prioritet dat školstvu

 

Ogranak „TE-KO Kostolac“, kroz pomoć i ostvarenu saradnju čini čvrstu sponu za razvoj dobrih odnosa lokalne zajenice u kostolačkom ogranku EPS-a.

Sredstva izdvojena za sponzorstva i donacije u 2018. godini usmerena su na poboljšanje uslova poslovanja osnovnih i srednjih škola, zdravstvenih i sportskih centara, ali i za pomoć verskim organizacijama i iznosila su 18 miliona dinara (18.045.793,50 dinara).

Najviše donacija upućeno je i ove godine školama iz okruženja. Donirana su novčana sredstva za nabavku opreme i nastavničkih sredstava za opremanje učionica, ili i kao vid pomoći u delimičnom pokriću troškova ustanova. Takođe, deo donacija upućen školama obezbeđen je u ogrevu.

Zdravstvenim ustanovama donirana su sredstva kao vid pomoći za unapređenje uslova rada, dok pomoć sportskim centrima podrazumeva obezbeđana sredstva za dalji rad pojedinih klubova, ali i kroz podršku poboljšanja rasvete na stadionu, odnosno terenu malih sportova.

Verske zajednice ostvarile su pomoć kroz donacije za potrebe oslikavanja crkve Uspenja Presvete Bogorodice u selu Klenovnik, za izradu i montažu ograde porte crkve Svetog Maksima Ispovednika u Kostolcu, ali i donacije u ogrevu za SPC u Opštinama Kličevac i Smoljinac.

Top