Društveno odgovorno poslovanje

 

Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju​

​​​​Pružajući energetski oslonac građanima i privredi Srbije, „Elektroprivreda Srbijenastoji da na isti način doprinese razvoju i blagostanju zajednice u kojoj posluje. Smatramo da se uspeh ne meri isključivo poslovnim rezultatima, već aktivnim učešćem u aktivnostima društva za dobrobit svih građana. Naša misija je da pomognemo u postavljanju sistemskih rešenja koja će unaprediti kvalitet života na duže staze, kao i da brzo reagujemo situacijama kada je to neophodno. Zato „Elektroprivreda Srbije“ posebnu pažnju posvećuje zaštiti životne sredine i širenju svesti u društvu o njenoj prioritetnoj važnosti, zatim smanjenju emisije štetnih materija u vazduh, vodu i zemlju i usklađivanju rada proizvodnih kapaciteta sa normativima kako domaćeg, tako i zakonodavstva Evropske unije. „Elektroprivreda Srbijeposvećena je kontinuiranoj podršci razvoju kulture, obrazovanja, zdravstva, sporta, kao i učešću u humanitarnim aktivnostima, očuvanju duhovnih vrednosti i pomaganju verskih zajednica.
EPS
podržava i pomaže rad najvažnijih državnih ustanova, institucija i udruženja u oblasti nauke i obrazovanja: Univerziteta u Beogradu i fakulteta koji obrazuju stručnjake potrebne elektroprivredi, Srpske akademije nauka i umetnosti, Instituta Nikola Tesla, Instituta Mihajlo Pupin, Saveza inženjera i tehničara. Podržavamo i najvažnije strukovne skupove i sajmove: CIGRE, CIRED, Energetika, Rudarstvo, Vode i Sajam energetike. A kroz različite manifestacije koje su tematski okrenute nauci, kao što su Festival nauke, Tesla dani i Noć istraživača, EPS daje svoj doprinos afirmisanju nauke. Podržali smo i naučne i edukativne kampove za najmlađe - Dečiji kampViminacijumi Eko kampTara“.
EPS
nastoji da se uključi u što veći broj akcija za pružanje pomoći u lečenju, naročito lečenju dece. Svojim donacijama EPS je omogućio bolji rad najvećih zdravstvenih ustanova u zemlji (Klinički centar Srbije, Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje, Klinički centar Dragiša Mišović) i mnogih bolnica u Srbiji, kao i nabavku medicinskih aparata, opreme i lekova.
Podržavamo
rad domova za nezbrinutu decu i osoba sa invaliditetom, decu bez roditelja i decu izbeglica sa Kosova i Metohije, rad nevladinih organizacija u oblasti zaštite ljudskih prava i prava manjinskih zajednica. „Elektroprivreda Srbijeje posebno ponosna na humanost koju su njeni zaposleni pokazali u najkritičnijim trenucima (zemljotres u Kraljevu i katastrofalne majske poplave 2014. godine). Zaposleni redovno učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.
Elektroprivreda Srbijepodržava razvoj i unapređenje kulture i umetničkog stvaralaštva, zaštitu kulturnih dobara i kulturne baštine. EPS je prijatelj nacionalnih institucija kulture: Narodnog muzeja u Beogradu, Narodnog pozorišta u Beogradu, Muzeja Nikole Tesle, Muzeja nauke i umetnosti, Muzeja savremene umetnosti, i čitavog niza projekata iz oblasti kulture.
EPS
prepoznaje značaj sporta i srpskih sportista koji su često najbolji ambasadori države. Već tradicionalno, kompanija daje podršku olimpijskom i paraolimpijskom komitetu Srbije, Odbojkaškom, Rukometnom, Vaterpolo, Streljačkom i Atletskom savezu Srbije, kao i vrhunskim sportistima u ostvarivanju rezultata na regionalnim i međunarodnim takmičenjima.
EPS
je donator završetka izgradnje Hrama Svetog Save u Beogradu a pomoć smo uputili mnogim manastirima i crkvama, kao i verskim ustanovama drugih veroispovesti u Srbiji.

 

Opasnosti od struje

Bojanka

Čika Rašini saveti za decu

O hidroelektranama

O termoelektranama

O štednji

 

​​

Top