Simulirani požar uspešno ugašen

24.5.2019.
​​​​​Zajednička pokazna vežba novosadskih vatrogasaca i zaposlenih u TE-TO „Novi Sad“

​ 

U TE-TO „Novi Sad“ 22. maja održana je zajednička pokazna vežba gašenja požara na rezeorvaru mazuta, u saradnji ekipe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Novi Sad i tima za zaštitu od požara, obezbeđenja, odbrane i BZR u TE-TO „Novi Sad“, delu Ogranka „Panonske TE-TO“.

Cilj vežbe je bio da se učesnici osposobe i uvežbaju za odgovor na vanrednu situaciju – hlađenje i gašenje požara na rezeorvaru u mazutnom postrojenju. Ovo je bila prilika za uvežbavanje i novih članova ekipe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Novi Sad. Njima je, posle dojave referenta za zaštitu od požara TE-TO „Novi Sad“ u 11 časova bilo potrebno 12 minuta da stignu na lokaciju i počnu simulaciju gašenja. Za to vreme, dežurni vatrogasac iz TE-TO „Novi Sad“ je pripremio tzv. stabilni sistem za gašenje i hlađenje rezeorvara teškom penom.

Vežba je bila precizno isplanirana i, uz angažovanje svih aktera, uspešno realizovana. Prisutni su bili i predstavnici NIS-a i JP „Transnafte“ čija se SEVESO postrojenja nalaze u neposrednoj blizini TE-TO „Novi Sad“, radi nastavka dobre saradnje i međusobne podrške u slučaju eventualne vanredne situacije.

„Panonske TE-TO“ su u procesu planiranja da u dogledno vreme TE-TO „Novi Sad“ dobije vatrogasno vozilo potrebno za hitne reakcije, kakvo poseduje većina proizvodnih postrojenja u JP EPS.

vatrogasna vezba 1.JPGvatrogasna vezba 4.JPG
vatrogasna vezba 2.JPGvatrogasna vezba 3.JPG

Врх