Уништено 200 килограма наркотика у ТЕНТ А

05.07.2017.
Уништено 200 килограма наркотика у ТЕНТ А

​​​У Термоелектрани „Никола Тесла А“ у Обреновцу спаљено је око 200 килограма наркотика које је запленила полиција. Уништавању дроге у котлу блока А4 присуствовали су Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“, Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Србије, представници полиције и правосуђа.

- Полиција ће наставити интензивну борбу против трговине наркотицима у Србији. У последње три године полиција је запленила 10 тона наркотика и Министарство унутрашњих послова настојаће озбиљним и снажним ангажовањем да склони сваког наркодилера са улице – рекао је Стефановић.

Министар је најавио да је предвиђено уништавање пет тона дроге, које ће се сукцесивно обављати у наредних пет или шест месеци пошто постоји ограничење у погледу количине која може бити уништена по сату.

Спаљивању наркотика међу којима је највише било марихуане, као и око 40.000 различитих таблета, десетак килограма хероина и мања количина кокаина присуствовала је и комисија Владе Србије задужене да овај процес прође потпуно у складу са законом.


Врх