Рудари ЕПС-а ослонац енергетике Србије

21.07.2021.
Честитика Милорада Грчића, в. д. директора „Електропривреде Србије“, поводом рударске славе

Рудари „Електропривреде Србије“ су најснажнији стуб енергетске стабилности наше државе, а то показују свакодневно 24 сата 365 дана у години. Они предано раде у свим ситуацијама и кад су ледене зиме, сушна и врела лета, за време кошава, поплава и мећава. Без рудара „Колубаре“ и „Костолца“ нема енергетске сигурности и независности и са задовољством им честитам рударску славу Светог Прокопија – рекао је Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“.

Грчић је захвалио рударима на преданом раду, на томе што се увек труде да буду бољи и што надмашују сопствене рекорде из године у годину. И ове године рудари из месеца у месец испуњавају производне планове и за седам месеци произведено је око 19 милиона тона угља и више од 60 милиона кубних метара откривке.

- Од непроцењиве је важности што сваки купац електричне енергије у Србији увек може да рачуна на ваше залагање. Увек када је у осталим гранама производње било тешко, ви сте иступали и одржавали балансирану производњу – нагласио је Грчић. - Вредни и предани рудари имају сигурну будућност у ЕПС-у и један од основних наших циљева је унапређење услова рада и опреме за производњу. Модернизација рударске производње значи опстанак ЕПС-а и зато чинимо све да производња угља и електричне енергије испуне све еколошке норме и у будућности остану важна основа за економски развој Србије.

Уз рударски поздрав „Срећно“, први човек ЕПС-а је поручио и да привреда и грађани Србије знају колико је тежак рударски посао, али да се често заборавља да рударски сектор обезбеђује не само довољно угља и потом струје, већ да је рударство веома значајно и за напредак економије и тиме бољи живот свих грађана.

Врх