Три милиона евра за бољи живот и развој туризма

17.06.2020.
Велике инвестиције ЕПС-а у општини Мионица и околини


Радове на реконструкцији далековода и мреже ниског напона на подручју општине Мионица обишли су Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“ и Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

У реконструкцију дистрибутивне мрежа у овом крају у протекле две године ЕПС је уложио милион евра, а Грчић је најавио и градњу нове ТС на Дивчибарама вредну два милиона евра. Тим значајним инвестицијама обезбеђује се побољшање напонских прилика на подручју Мионице, смањење губитака, повећање поузданости и сигурност напајања за 8.000 купаца.

- Александар Вучић, председник Србије, води рачуна о сваком квадратном метру Републике Србије. Сада је моменат када се отвара ново поглавље за будућност Мионице и свих Мионичана, али и читав крај када је реч о напајању електричном енергијом. Тренутно реконструишемо два 10 kV кабла, мењамо дрвене бандере бетонским, реконструишемо нисконапонску мрежу, уклањамо жице и стављамо снопове, реконструишемо 35 kV трафостаницу, уграђујемо риклозере који стабилизују напајање тако да грађани и привреда имају напајање иако дође до неког прекида. Све то кошта око милион евра и настављамо да улажемо у Мионицу - поручио је Грчић.

В. д. директора ЕПС-а је рекао да ће изградњом нове трафостанице 35 киловолти, бити потпуно стабилизовано напајање и омогућена градња још хотела и развој туризма на Дивчибарама. Грчић је рекао да ће ТС бити завршена и пуштена под напон у пролеће 2021. године.

- Ово је велики дан за нашу општину јер се захваљујући „Електропривреди Србије" први пут спроводи овако велика акција. Стабилно снабдевање електричном енергијом је један од важних услова за живот свих наших грађана и рад привреде. ЕПС чини све да створи услове за живот у сваком селу - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Он је додао да се једним далеководом према селу Толић побољшава снабдевање на том појасу, као и у селу Кључ где је и фабрика воде. ЕПС наставља радове и у селима Ђурђевац, Радовић, Санковић и свим селима која се снабдевају са ТС „Мионица 1".


Врх