ЕПС додатно обезбедио напајање за ковид болнице

12.04.2020.
Антић и Грчић обишли Национални дистрибутивни диспечерски центар у Новом Саду

У времену у којем се Србија снажно бори да победи епидемију корона вируса много је хероја, пре свега то су људи који раде у здравству, војска, полиција, а важни су и запослени у енергетском сектору, који обезбеђују стабилну производњу, дистрибуцију и снабдевање електричном енергијом – рекли су Александар Антић, министар рударства и енергетике и Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“, током обиласка Националног дистрибутивног диспечерског центра у Новом Саду.

Антић је нагласио да раднике у ЕПС и „ЕПС Дистрибуцији“ не видимо сваког дана, али њихов рад се осећа и сви грађани живе са њиховим радом. То су људи који обезбеђују да држава функционише, а чак 20.000 људи сваког дана ради напорно у врло комплексним условима.

- Са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем обишли смо Национални дистрибутивни диспечерски центар „ЕПС Дистрибуције“, разговарали смо са запосленима и важно је да сви људи који раде на оваквим местима имају сва неопходна заштитна средства, да се води рачуна о дезинфекцији простора, да воде рачуна о себи и најближима. Они раде одговоран посао, који је увек, а посебно сада од кључног значаја за живот у Србији. Из овог центра управља се целокупним системом, обезбеђује сигурност снабдевања у целој Србији. Кључно је да сви важни потрошачи имају стабилно снабдевање електричне енергије – рекао је Антић.  - Зато хвала свим запосленима у ЕПС, посебно онима раде у одржавању у дистрибуционим центрима јер су појачали правце снабдевања за ковид болнице које су сада апсолутно сигурне да ће у сваком тренутку имати стабилно снабдевање.

Милорад Грчић, в. д. директора Јавног предузећа „Електропривреда Србије“, истакао је да уз подршку Владе Србије и председника Србије посебна пажња на сигурности у производњи, снабдевању и дистрибуцији, јер су кључни за све, посебно за здравствене установе. Он је нагласио да не сме да постоји иједан прекид у снабдевању.

- Хвала свим запосленима који предано раде у производњи, дистрибуцији и снабдевању електричном енергијом. Вас и све колеге молим да сами себе чувате максимално и имајте на уму да од вас зависи нечији живот, живот неког ко лежи прикључен на респиратор, јер ако стане ЕПС и производња и дистрибуција електричне енергије онда стаје све. Зато сте на неопходни, чувајте се, вас може нико да вас замени. Зато ових дана и обилазимо све важне тачке у ЕПС да проверимо да људи имају довољно заштитне опреме, да ли им је нешто потребно. Данас је кључна улога на сваком појединцу, радите одговоран посао и зато сте нам важни – рекао је Грчић радницима у Националном дистрибутивном диспечерском центру.

Антић је објаснио и да је веома битно што се наставља са инвестицијама и кључним пројектима, јер су току радови на изградњи три велике 110 kV трафостанице у Аранђеловцу, Горњем Милановцу и Тутину.

Врх