В. д. директора ЈП ЕПС и заменик градоначелника Београда у Борчи

19.07.2019.
Трудом и знањем против непогода

Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“ и Горан Весић, заменик градоначелника Београда посетили су Борчу и разговарали о унапређењу енергетске и друге инфраструктуре којим би се спречиле последице јаких киша и олуја у насељима на левој обали Дунава.

Весић и Грчић су обишли и трафостаницу у Улици 27. марта која је, иако поплављења, током невремена крајем јуна непрекидно напајала електричном енергијом кориснике у Борчи.

– Захваљујући људима који раде у електродистрибуцији, ова трафостаница је непрекидно била под напоном. Радити у трафостаници под напоном подразумева, пре свега, висок ниво искуства, али исто тако и јак мотив да се помаже суграђанима. Великим напорима и тимским радом успели смо да одржимо и све црпне станице у Београду током јаких киша и напон у објектима, а радници су својим пожртвовањем доказали да могу да победе сваку кризну ситуацију – рекао је Грчић.

Он је истакао и да је у Борчи 1999. године било 20.000 бројила за електричну енергију, а да их сада има 40.000.

- У последњих 20 година удвостручен је број бројила. То заслужује пажњу и морамо се много више бавити Борчом у будућности – рекао је Грчић.

Заменик градоначелника Београда захвалио је запосленима у „Електропривреди Србије“ на пожртвованости и труду да и током временских непогода обезбеде стабилно напајање електричном енергијом у Београду.

– Електроенергетски систем не функционише сам од себе, већ је све то повезано и радници електропривреде дају све од себе да не би било прекида у снабдевању. Подземне воде су у трафостаницама и даље високе, али не као током поплаве. Зато, када је председник Србије Александар Вучић најавио да ћемо урадити канализацију, то није важно само за грађане већ и за функционисање електроенергетског система, за „Електропривреду Србије“, за привреду и оне који граде и улажу у овај део града. Сви заједно радимо да би људима који живе у Борчи, а којих је око 150.000, било боље, како би имали живот који приличи 21. веку – рекао је Весић.

У обиласку су били и Бојан Атлагић, в. д. директора „ЕПС Дистрибуције“, Радисав Урошевић, директор техничког система „ЕПС Дистрибуције“, директор ЕД Крњача Мирослав Босанчић као и представници Општине Палилула.

Врх