Нови агрегати за брже отклањање кварова

24.04.2019.
Инвестиција за сигурно напајање 3,5 милиона корисника ЕПС-а

Јавно предузеће „Електропривреда Србије“ набавило је четири мобилна дизел електрична агрегата снаге 1.100 kVA за напајање електричном енергијом трафостаница током радова, што ће омогућити да екипе ЕПС брже интервенишу, рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС.

Два агрегата олакшаће ремонте и радове на електромрежи на подручју Београда, а по један на дистрибутивним подручјима Ниша и Краљева. Укупна вредност ове инвестиције је 82 милиона динара.

- Крајем прошле године набавили смо опрему која омогућава лакше проналажење и бржу поправку кварова на подземним водовима нисконапонске и средњенапонске мреже. Сада смо набавили четири најмодернија мобилна агрегата који ће се користити приликом радова на трафостаницама – рекао је Грчић током посете запослених на обуци за управљање агрегатима у Београду.

Грчић је додао да агрегати имају две идентичне ћелије, да један агрегат мења трафостаницу од 10 kV, као и да су у стању да одрже аутономију између 10 до 20 сати у зависности од тога да ли ради једна или две ћелије.

Да би успешно обавио свој посао и произведену електричну енергију сигурно испоручио до три и по милиона корисника, ЕПС стално улаже у дистрибутивну мрежу и набавку најмодерније опреме.

- Ово је веома добра инвестиција, за кратко време бићемо у могућности да интервенишемо и појавимо се на месту на којем је потребно у случају неког квара – истакао је Грчић и додао да ће запослени у ЕПС-у стално унапређивати своја знања.

Мобилни агрегати су нови алат за боље и сигурније услуге ЕПС-а и двадесетак монтера и инжењера из Ниша, Краљева и Београда са великим ентузијазмом учестовало је у обуци за коришћење ове најсавременије опреме.

Врх