Милорад Грчић, в. д. директора ЕПС, обишао тунел „Манајле“

09.04.2019.
ЕПС спреман за отварање

Све трафостанице и расвета на тунелима, петљама и наплатним станицама у Грделичкој клисури на Коридору 10 биће спремни за пуштање онда када од „Kоридора Србије“ добијемо сигнал да је ауто-пут спреман за саобраћај - рекао је Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“, током заједничког обиласка са Зораном Михајловић, министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Грчић је нагласио да су испоштовани сви европски стандарди за електро инсталације, а посебно је значајно што је обезбеђено двоструко напајање за оба тунела. Што се тиче ЕПС-а, сви радови на овом Коридору теку по плану - рекао је Грчић.

Радови на најдужем тунелу у Србији Манајле, у Грделичкој клисури на Коридору 10, у завршној су фази, а министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић очекује да би саобраћај могао да крене крајем априла. Министарка је, након обиласка косине 2, у тунелу Манајле рекла да је аутопут у Грделичкој клисури у потпуности асфалтиран, да је у току опремање тунела, те да ће бити још „козметичких” радова. Она је нагласила да је безбедност аутопута на првом месту, да се тачно зна какве све стандарде, на пример, тунел Манајле мора да испуни. То се односи на било који део пута било где и Михајловић истиче да је за институције Србије безбедност на првом месту.

Врх