Rudari EPS-a oslonac energetike Srbije

21.7.2021.
Čestitika Milorada Grčića, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, povodom rudarske slave

Rudari „Elektroprivrede Srbije“ su najsnažniji stub energetske stabilnosti naše države, a to pokazuju svakodnevno 24 sata 365 dana u godini. Oni predano rade u svim situacijama i kad su ledene zime, sušna i vrela leta, za vreme košava, poplava i mećava. Bez rudara „Kolubare“ i „Kostolca“ nema energetske sigurnosti i nezavisnosti i sa zadovoljstvom im čestitam rudarsku slavu Svetog Prokopija – rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“.

Grčić je zahvalio rudarima na predanom radu, na tome što se uvek trude da budu bolji i što nadmašuju sopstvene rekorde iz godine u godinu. I ove godine rudari iz meseca u mesec ispunjavaju proizvodne planove i za sedam meseci proizvedeno je oko 19 miliona tona uglja i više od 60 miliona kubnih metara otkrivke.

- Od neprocenjive je važnosti što svaki kupac električne energije u Srbiji uvek može da računa na vaše zalaganje. Uvek kada je u ostalim granama proizvodnje bilo teško, vi ste istupali i održavali balansiranu proizvodnju – naglasio je Grčić. - Vredni i predani rudari imaju sigurnu budućnost u EPS-u i jedan od osnovnih naših ciljeva je unapređenje uslova rada i opreme za proizvodnju. Modernizacija rudarske proizvodnje znači opstanak EPS-a i zato činimo sve da proizvodnja uglja i električne energije ispune sve ekološke norme i u budućnosti ostanu važna osnova za ekonomski razvoj Srbije.

Uz rudarski pozdrav „Srećno“, prvi čovek EPS-a je poručio i da privreda i građani Srbije znaju koliko je težak rudarski posao, ali da se često zaboravlja da rudarski sektor obezbeđuje ne samo dovoljno uglja i potom struje, već da je rudarstvo veoma značajno i za napredak ekonomije i time bolji život svih građana.

Врх