Očuvanje rudarskog i termo sektora prioritet

3.12.2021.
Milorad Grčić, v. d. direktora EPS,  sa inženjerima „Kolubare“ i „Drmna“

Aktuelna energetska kriza pokazala je snagu rudarskog i termo sektora „Elektroprivrede Srbije“ i naredni period biće dodatni izazov za ovaj deo proizvodnje EPS-a, a to su bile glavne teme sastanka Milorada Grčića, v. d. direktora EPS, sa inženjerima kostolačkog kopa „Drmno“ i Rudarskog basena „Kolubara“. Sastanku u Kostolcu prisustvovao je i Dejan Jevtić, izvršni direktor za tehničke poslove proizvodnje uglja EPS-a, Srđan Alimpijević, član Nadzornog odbora EPS-a, predstavnici sindikalnih organizacija EPS-a, „Kolubare“ i „Kostolca“.
- Rudarski i termo sektor su okosnica stabilnosti EPS-a i bez tog, većinskog dela proizvodnje, Srbija danas ne bi bila energetski stabilna i nezavisna. Sve elektroprivrede iz našeg okruženja i Evropske unije suočavaju se sa ozbiljnim problemima. Nedostaju energenti, cene vrtoglavo skaču, a mi smo predanim radom, dobrim planiranjem i prvenstveno vrednim i stručnim zaposlenima uspeli da očuvamo energetsku sigurnost - objasnio je Grčić. – Nastavićemo vredno da radimo i ubuduće kako bismo i dalje bili najstabilnija karika u energetskom sistemu Srbije.
Kako je istaknuto, podršku očuvanja termo sektora pored sindikata pruža i lokalna samouprava. To je danas potvrdio i Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, koji je prisustvovao sastanku.

Врх