EPS i mađarski MVM unapređuju saradnju

4.6.2021.
Potpisan aneks memoranduma o razumevanju

Elektroenergetske kompanije Srbije i Mađarske „Elektroprivreda Srbije“ i MVM potpisale su aneks memoranduma o razumevanju kojim izražavaju spremnost da dalje razvijaju saradnju i razmenjuju iskustava i stručna znanja.

 

Dokument su potpisali Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS i Zoltan Silađi, direktor za regionalni razvoj poslovanja MVM, nakon 11. zasedanja Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Srbije i Mađarske. Aneksom memoranduma iz juna 2020. godine je zbog izdvajanja „Elektrodistribucije Srbije“ iz sistema EPS-a, usklađena lista projekata koje kompanije dalje žele da zajednički proučavaju uz mogućnost primene.

 

- Saradnja dve državne energetske kompanije jača sve bolje ekonomske i političke odnose Srbije i Mađarske, u skladu sa vizijom i politikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ovim memorandumom otvaramo mogućnosti da EPS i MVM sarađuju na projektima razvoja hidroenergetskih kapaciteta i korišćenja ostalih obnovljivih izvora energije, kao i na  zajedničkom nastupu na regionalnom tržištu električne energije – rekao je Grčić.

Врх