Prva grupa rudara EPS-a dobila vakcine

27.1.2021.
Počela vakcinacija zaposlenih EPS-a protiv COVID-19

Grupa rudara „Elektroprivrede Srbije” predvođena Miloradom Grčićem, v. d. direktora JP EPS primila je vakcine protiv COVID-19.

- Vakcinacija protiv koronavirusa je borba za živote građana Srbije.  Zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, naša zemlja je sada u samom svetskom vrhu po vakcinaciji građana. Lično predsednik Vučić mi je naglasio da su prioritet u vakcinaciji rudari. Oni su oslonac stabilnosti elektroenergetskog sistema, a bez električne energije nema života – rekao je Grčić prilikom vakcinacije.

On je istakao da je procedura vakcinacije organizovana perfektno i da je odziv rudara EPS-ovih ogranaka „Kolubara“ i „Kostolac“ odličan.

- Primili smo kinesku vakcinu, koju su proverile i odobrile nadležne institucije u Srbiji. Nisam stručan u ovoj oblasti, ali svi građani su svesni da su, zahvaljujući pronalasku vakcine, mnoge bolesti iskorenjene. Zahvaljujući borbi predsednika Vučića za nabavku vakcina protiv COVID-19, građani Srbije dobili su šansu da se među prvima u svetu zaštite od ovog opasnog virusa – rekao je Grčić.

Врх