Društveno odgovorno poslovanje

​Ogranak RB „Kolubara” svoj poslovni uspeh smatra neodvojivim delom napretka celokupne društvene zajednice. Zato je jedna od najvažnijih obaveza „Kolubare” da brine o stal​​nom unapređivanju onih delatnosti koje su preduslov za napredak lokalne zajednice i države.

Društveno odgovorno poslovanje najvećeg proizvođača lignita na Balkanu zasnovano je na poštovanju zakona, transparentnom poslovanju, investiranju u kadar, zaštiti životne sredine, visokim standardima kvaliteta rada i uvođenju sistema kvaliteta, održavanju i unapređenju poverenja kupaca, kao i saradnji sa društvenom zajednicom, koja se najefikasnije ostvaruje kroz pomoć ustanovama i institucijama koje brinu o razvoju duha i zdravlju ljudi.

Kroz raznovrsne projekte i ulaganja u kulturu, sport, zdravstvo, prosvetu, zaštitu životne sredine, kao i učešće u brojnim humanitarnim akcijama, RB „Kolubara” pokazuje visok stepen društveno odgovornog poslovanja i brige o lokalnoj zajednici.

Predstavici RB „Kolubara” aktivno učestvuju u rešavanju problema građana i institucija. Posebna briga vodi se o lokalnim samoupravama na čijim se teritorijama ekspolatiše ugalj: Lazarevac, Lajkovac i Ub. „Kolubara” prednjači u humanitarnim akcijama, sa ciljem da pomogne marginalizovanim grupama i najugroženijim članovima društva.

Top