Metal

​​​​Organizaciona celina „Metal” bavi se projektovanjem, proizvodnjom, montažom, remontom i održavanjem rudarske i energetske opreme, revitalizacijom i modernizacijom osnovne rudarske opreme, proizvodnjom i regeneracijom rezervnih delova.

Posao je podeljen po organizacionim jedinicama: Direkcija i Održavanje. Organizovani su u četiri pogona: Proizvodnja, Remont, Montaža i „Elmont”.

Zaposleni se bave projektovanjem, proizvodnjom, montažom, održavanjem osnovne rudarske opreme i mehanizacije na površinskim kopovima, opreme za preradu uglja i druge procesne opreme. Osposobljeni su za proizvodnju i regeneraciju rezervnih delova, čime se obezbeđuju pouzdan rad rudarskih mašina i kontinuirana proizvodnja uglja i otkrivke u slučaju nepredviđenih zastoja i kvarova.

„Metal” izvodi i održava termotehničke instalacije, termo i hidroenergetsku opremu. Godinama remontuje električne mašine i sredstva za šinsku vuču. Takođe, izvodi radove i održava telekomunikacione objekte. Decenijama unazad organizovana je serijska proizvodnja važnih uređaja i predmeta koji se koriste u rudarskoj opremi i železničkom saobraćaju.

​​

Top