Razmena iskustva za uspešniji EPS

28.8.2020.

​​Grčić u poseti trećoj smeni RB „Kolubara“Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ posetio je rudare noćne smene u Rudarskom basenu „Kolubara“ u okviru redovne razmene iskustava za unapređenje proizvodnje uglja i električne energije i poboljšanja uslova rada.

- EPS je veliki sistem. Mi u najvećoj kompaniji u Srbiji objedinjujemo rudare u kopu, inženjere u elektranama i  montere u distribuciji. Okuplja nas isti zadatak, da proizvedemo i isporučimo dovoljno električne energije za stabilno i pouzdano snabdevanje domaćinstava i privrede. Noćas sam ovde sa inženjerima iz TENT-a da bi videli kako se rudari bore za svaku tonu uglja iz koje se proizvodi struja u obrenovačkim elektranama. Da podelimo iskustva i da se upoznamo sa izazovima u proizvodnji jer samo tako će svi delovi EPS-a raditi još bolje i efikasnije – rekao je Grčić u poseti RB „Kolubara“ u noći između 27. i 28. avgusta.

Rudare su sa Grčićem i inženjerima termoelektrana „Nikola Tesla A i B“, posetili i Miodrag Ranković, predsednik Sindikata „Kolubare“, Savo Bezmarević, izvršni direktor EPS-a za proizvodnju električne energije, Dejan Milijanović, izvršni direktor EPS-a za proizvodnju uglja, Milan Mišković, direktor proizvodnje uglja RB „Kolubara“. Oni su prisustvovali primopredaji smene, vozili se sa rudarima u specijalnim vozilima za transport na kopovima, razgovarali sa bageristima u kabini bagera koji otkriva ugalj.

- I rudari „Kolubare“ su bili u poseti kolegama u termoelektranama. „Kolubara“ i TENT su oslonjeni jedno na drugo i zajedno proizvode više od 50 odsto električne energije za Srbiju. Ovom razmenom iskustva želimo da se još više povežemo unutar EPS-a i zadržimo poziciju stabilnog oslonca privrednog razvoja Srbije – istakao je Grčić.​​​
Врх