Nagrade i priznanja

Termoelektrane „Nikola Tesla“ od osnivanja, 1966. dobile su više od 250 raznih priznanja - povelja, plaketa, diploma, zahvalnica... Pomenućemo samo neke, tek kao ilustraciju.

,,Zeleni oskar'' sajma ECO EXPO u Beogradu 2013. i 2014. godine, za postignute rezultate u zaštiti životne sredine.

Nagradu BIZNIS PARTNER 2013. dobilo je PD ,,Termoelektrane Nikola Tesla'' iz Obrenovca za iskazanu poslovnu izvrsnost, etičnost i odgovornost u proizvodnji električne energije.

Zlatno priznanje za najbolji nastup na 7. međunarodnom sajmu energetike u Beogradu, oktobra 2011, dodeljeno od Udruženja za tržišne komunikacije Srbije (UEPS).

Povelja „Kapetan Miša Anastasijević“ godine 2005. kao najboljem javnom preduzeću i 2010. za korporativnu odgovornost.

Zahvalnica Udruženja univerzitetskih profesora i naučnika Srbije za doprinos u radu ovog Udruženja (2008.).

„Zeleni list“ Društva za čistoću vazduha Srbije za doprinos zaštiti životne sredine, dobijen tri puta. Prvi put je to priznanje dobila TE „Kolubara“ u Velikim Crljenima (1989.), potom Termoelektrane „Nikola Tesla“ u Obrenovcu (godine 2000, za obavljenu biološku rekultivaciju deponija pepela, i 2005, za velika ulaganja u rekonstrukciju elektrofilterskih postrojenja).

Zahvalnica Saveza udruženja ratnika oslobodilačkih ratova Srbije 1912-1918, dobijena 1999. za dosledan doprinos čuvanju i razvijanju tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, jačanju moralne snage naroda i odbrane otadžbine u savremenim uslovima.

Statua „Zlatno sunce“, priznanje Saveza sindikata Jugoslavije, za osposobljavanje zaposlenih za bezbedan rad (godine 2000.).

Prvomajska nagrada Saveza sindikata Beograda, za izuzetne rezultate u proizvodnji električne energije i izgradnji novih kapaciteta (1985.).

Plaketa Saveza sindikata Srbije za postignuća u akciji „Produktivnošću i štednjom ka ciljevima stabilizacije“(1986.).

Zlatna plaketa Jugoslovenskog saveza za zaštitu i unapređenje čovekove sredine, za izuzetan doprinos na tom polju (1984.).

 

Beogradski pobednik.JPGECO EXPO.JPG

 

 

​​​​

Top