Pola miliona građana koristi „Uvid u račun“

1.7.2024.
Sve više korisnika aplikacije i portala „Elektroprivrede Srbije“

Sve više građana koristi aplikaciju i portal „Uvid u račun“, a broj korisnika premašio je pola miliona. Ovu uslugu „Elektroprivrede Srbije“ kupci ocenjuju kao veoma korisnu, a korišćenje portala je jednostavno, kao i proces registracije i prijave.

Od pokretanja portala i aplikacije „Uvid u račun“ svi kupci na lagan i brz način mogu da dobiju svoj račun, odmah po formiranju i pre klasičnog slanja putem pošte. Građani preko aplikacije, odnosno portala, mogu i da plate račun putem sistema instant plaćanja (IPS skeniraj) ili platnim karticama. Građani ističu da je ušteda vremena ključna jer cela procedura traje samo nekoliko sekundi, nema odlaska u poštu ili banku, čekanja u redu i upisivanja podataka na uplatnicu.

Svim korisnicima na jednom mestu na raspolaganju su i veoma korisne informacije o potrošnji. Dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama. Osim računa i broja potrošenih kilovata, tu je i brz link do praktičnih saveta kako uštedeti struju.

Istovremeno, sve više je građana koji su se opredelili da račun za električnu energiju dobijaju isključivo elektronskim putem, umesto u papirnoj formi i time doprinose očuvanju životne sredine. Oni već od prvog narednog računa imaju pravo na popust od 50 dinara.

Врх