Припреме ЕПС-а за зиму у финишу

29.09.2022.
Ремонти производних капацитета

 

„Електропривреда Србије“ већ месецима интензивно предузима све неопходне мере да спремно уђе у зимски период како би грађани и привреда имали довољно електричне енергије наредне зиме. Ремонти производних капацитета су при крају, у току су и пројекти за побољшање производње угља, а набављају се и додатне количине угља. Припреме за зимску сезону у ЕПС-у улазе у завршну фазу, а ових дана у рударском и термо сектору у току су веома сложени послови.

На колубарском копу „Тамнава – Западно поље“ јуче је завршено подизање и монтажа стреле баласта на „одлагачу 4“,што је једна од најсложенијих технолошких операција у рударству. Овај посао обављен је уз помоћ две дизалице „Гоша Монтаже“ носивости 250 тона, а у наредном периоду следи још неколико захтевних послова како би „одлагач 4“ поново био укључен у производњу до краја ове године.

У термоелектрани „Никола Тесла Б“ почела је испорука опреме за млин који је оштећен у децембру прошле године, а следи монтажа остале опреме како би млин био спреман за рад у децембру. Допремљен је доњи део кућишта и сепаратор, а раније су демонтирани сви делови и завршена је грађевинска припрема темеља млина за почетак машинске монтаже. Запослени у ТЕНТ урадили су сва потребна геодетска мерења, а током ремонта блока Б2 ремонтован је канал аеросмеше са клапнама и канал рециркулационих гасова млина.

Врх