Друштвено одговорно пословање

 

Извештај о друштвено одговорном пословању

​​

Пружајући енергетски ослонац грађанима и привреди Србије, „Електропривреда Србије“ настоји да на исти начин допринесе развоју и благостању заједнице у којој послује. Сматрамо да се успех не мери искључиво пословним резултатима, већ циљаним учешћем у активностима друштва за добробит свих грађана. Наша мисија је да помогнемо у постављању системских решења која ће унапредити квалитет живота на дуже стазе, као и да брзо реагујемо у ситуацијама када је то неопходно. 

ЕПС придаје велики значај едукацији и подизању свести грађана о енергетској ефикасности и штедњи електричне енергије. На различите начине се промовише енергетска ефикасност, кроз сарадњу са медијима, објављивањем савета о штедњи електричне енергије и повећању енергетске ефикасности. Више од пет година у сарадњи са Удружењем „Амбасадори одрживог развоја и заштите животне средине“ организују се радионице широм Србије на тему енергетске ефикасности и штедње електричне енергије у основним и средњим школама. 

ЕПС подржава и помаже рад најважнијих државних установа, институција и удружења у области науке и образовања: Универзитета у Београду и факултета који образују стручњаке потребне електропривреди, Српске академије наука и уметности, Института „Никола Тесла“, Института „Михајло Пупин“, Савеза инжењера и техничара. Подржавамо и најважније струковне скупове и сајмове: CIGRE, CIRED, Енергетика, Рударство, Воде, Сајам енергетике и Самит енергетике у Требињу. Кроз различите манифестације које су тематски окренуте науци, као што су Фестивал науке, Тесла дани и Ноћ истраживача, ЕПС даје свој допринос афирмисању науке. Подржали смо и научне и едукативне кампове за најмлађе - Дечији камп „Виминацијум“, Еко камп „Тара“ и „Михајло Пупин Идворски“. ЕПС је помогао и у опремању више од 200 основних и средњих школа широм Србије. 

ЕПС настоји да се укључи у што већи број акција за пружање помоћи у лечењу, нарочито лечењу деце. Својим донацијама ЕПС је омогућио бољи рад највећих здравствених установа у земљи (Клинички центар Србије, Институт за кардиоваскуларне болести „Дедиње“, Клинички центар „Драгиша Мишовић“) и многих болница у Србији, као и набавку медицинских апарата, опреме и лекова. Значајну подршку пружамо Удружењу родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), Саветовалишту за борбу против насиља у породици, Удружењу дечији ромски хуманитарни центар „Влашки Роми“, и Удружењу за палијативно збрињавање и палијативну медицину „Belhospice“. Посебно смо поносни на донацију која је упућена за набавку дигиталних вага за мерење беба. 

Подржавамо рад домова за незбринуту децу и особа са инвалидитетом, децу без родитеља, рад невладиних организација у области заштите људских права и права мањинских заједница. „Електропривреда Србије“ је посебно поносна на хуманост коју су њени запослени показали у најкритичнијим тренуцима (земљотрес у Краљеву и катастрофалне мајске поплаве 2014. године). Запослени редовно учествују у акцијама добровољног давања крви.

„Електропривреда Србије“ посвећена је континуираној подршци развоју културе и уметничког стваралаштва, као и заштити културних добара и културне баштине. ЕПС је пријатељ националних институција културе: Народног музеја у Београду, Народног позоришта у Београду, Музеја Николе Тесле, Музеја науке и технике, Музеја савремене уметности и читавог низа пројеката из области културе.

ЕПС подржава очување духовних вредности и донатор је завршетка изградње Храма Светог Саве у Београду. Компанија је упутила помоћ многим манастирима и црквама, као и верским установама других вероисповести у Србији.


Опасности од струје

Top