Антић и Грчић посетили ТЕНТ

06.04.2020.
Приоритети ЕПС-а стабилна производња и брига о запосленима

Александар Антић, министар рударства и енергетике Србије и Милорад Грчић,  в. д. директора ЈП ЕПС синоћ су посетили запослене  у Термоелектранама „Никола Тесла“.

Министар је том приликом упознат са начином организације рада у систему ЕПС-у током ванредног стања због епидемије корона вируса, којом је обезбеђен несметан процес производње и снабдевања струјом.

- Запослени су највећа вредност ЕПС-а и брига о њима је на првом месту. Обезбедили смо сва заштитна средства и строго се придржавамо мера којима се штити здравље радника у овом тешком времену борбе против корона вируса  – истакао је Грчић.

Он је додао да ЕПС производи довољно електричне енергије за потребе Србије и у овом тешком времену.

- Стабилно снабдевамо струјом све болнице, домаћинства, полицију, војску, складишта хране и медицинске опреме,  прехрамбене продавнице, апотеке. Тако је било до сада, а тако ће бити и убудуће захваљујући одговорним и стручним инжењерима, рударима, монтерима, диспечерима и свим радницима ЕПС-а – рекао је Грчић.

Антић је захвалио свим запосленима на одговорности према раду коју показују и истакао да систем „Електропривреде Србије“ стабилно ради и да је обезбеђено поуздано снабдевање електричном енергијом грађана и привреде и у време ванредног стања.

Врх