Признање свим запосленима за стабилну производњу

26.03.2020.
Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС обишао запослене у ТЕНТ А

Производња електричне енергије у Србији је потпуно стабилна и сви производни капацитети раде уз примену неопходних мере заштите запослених, рекао је Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“.

- Да би се спречило ширење корона вируса држава и Александар Вучић, председник Србије донели су одређене мере, а да би се те мере спровеле неопходно је да функционише инфраструктура. Један од најзначајнијих сегмената инфраструктуре је производња електричне енергије која је неопходна и за рад домова здравља, болница, за спровођење online наставе. Организовани смо и цео систем ЕПС-а ради стабилно - рекао је рекао је Грчић приликом обиласка термоелектране ТЕНТ А.

Свим запосленим у ЕПС-у широм Србије подељене су заштитне маске, док су заштитне рукавице подељене по приоритетима јер их, за сада, нема довољно.

 - Рукавице не могу да се наруче и кренули смо од приоритета, од оних тачака у систему производње где су људи, малтене, незамењиви. Имате групу људи која је обучена да ради неки посао и теоретски ако се та група људи зарази не могу ја седнем за пулт и радим тај посао - рекао је он.

Грчић је рекао да су направљени приоритети и смањен број људи који долазе на посао за готово 9.000, од око 30.000 који раде у ЕПС-у.

- Неки користе прошлогодишњи одмор, неки раде од куће, све функционише, ако је неко неопходан позовемо га.

Грчић је одао признање свим запосленима, људима који раде, који су на најважнијим местима, који директно учествују у процесу производње угља, електричне енергије и дистрибуције који, каже, више него озбиљно схватају ситуацију, поштују мере.

- Свака им част, сваки дан подржавам људе, обилазим и наставићемо са овом праксом све док не прође ванредно стање – рекао је Грчић и додао да је потрошња електричне енергије је између пет и седам одсто мања него претходних година у истом периоду, вероватно због што привреда ради благо смањеним капацитетом. – Смањење од пет до седам одсто није страшно, то показује да привреда ради.

 

Сектор за односе с јавношћу ЈП ЕПС

Врх