Digitalizacija usluga – doprinos očuvanju životne sredine

19.2.2024.
Ponovo u funkciji blagajne EPS

Januarske račune za električnu energiju građani mogu izmiriti i na blagajnama „Elektroprivrede Srbije“  koje su vraćene u funkciju, izjavio je za RTS Dušan Živković, v. d. generalnog direktora EPS AD.  

- Blagajne EPS-a koristi manje od 20 odsto kupaca električne energije i verujem da će taj broj digitalizacijom usluga biti manji iz dana uz dan. Za kratko vreme više od 340.000 korisnika  prepoznalo je prednosti portala „Uvid u račun“, na kojem imaju detaljan uvid u potrošnju, račune i plaćanja i putem koga mogu veoma jednostavno izmiriti račun odmah po formiranju mesečnog zaduženja. U toku su finalna testiranja mobilne aplikacije koja će uskoro biti dostupna našim kupcima - rekao je Živković.

On je podsetio da je građanima na raspolaganju opcija zamene papirnog računa elektronskim uz popust od 50 dinara po računu.

– „Elektroprivreda Srbije“ svakog meseca štampa 3,4 miliona računa, za čime u eri digitalizacije zaista nema potrebe – naglasio je Živković i pozvao građane da zajedno sa EPS daju  doprinos očuvanju životne sredine.

 

Врх