Zajedno do stabilnog EPS

30.12.2022.
 

Poštovane koleginice i kolege,

godina za nama bila je jedna od najtežih za poslovanje „Elektroprivrede Srbije“, bilo je mnogo izazova i problema, ali zajedničkim snagama uspeli smo da stabilizujemo proizvodnju uglja i električne energije. Zahvaljujući predanom i stručnom radu svih zaposlenih EPS-a na kopovima, u elektranama i u celokupnom sistemu, prevazišli smo probleme iz decembra 2021. godine na koje su se nakalemile još i energetska kriza i velika suša.

Mnogi su sumnjali da ćemo se spremiti za zimu. Ipak, vi znate šta smo sve uradili - neophodne remonte smo završili, obezbedili dovoljne količine uglja, mazuta i gasa i stabilno ulazimo u zimski period. Mesecima smo radili danonoćno i hvala vam na tome. I u budućem periodu od vas neskromno očekujem da budete najsigurnija karika u poslovanju EPS-a, a vi to svojim znanjem, iskustvom i stručnošću nedvosmisleno potvrđujete. EPS ima sjajne inženjere, rudare, majstore, vođe projekata, stručnjake u različitim oblastima i sa vama EPS ima budućnost. I svi vi ste garancija da će u 2023. godini EPS biti stabilna i uspešna kompanija, ponovo na svojim nogama.

Spremili smo projekte za budućnost, za očuvanje naše bazne energije, a istovremeno da se razvijamo na putu modernih tehnologija. Obnovili smo nekadašnje veze sa naukom i strukom i uveren sam da u sinergiji sa akademskom i stručnom zajednicom možemo da obezbedimo sigurnu budućnost i nezavisnost naše energetike. Još jednom hvala za vaš trud, rad i zalaganje tokom prethodnih meseci, a vama i vašim porodicama želim mnogo sreće, zdravlja i uspeha i sve najbolje u 2023. godini.

 

S poštovanjem,

Miroslav Tomašević,

v. d. direktora JP EPS

 

Врх