Награде и признања

Термоелектране „Никола Тесла“ од оснивања, 1966. добиле су више од 250 разних признања - повеља, плакета, диплома, захвалница... Поменућемо само неке, тек као илустрацију.

,,Зелени оскар'' сајма ЕCО ЕXPО у Београду 2013. и 2014. године, за постигнуте резултате у заштити животне средине.

Награду БИЗНИС ПАРТНЕР 2013. добило је ПД ,,Термоелектране Никола Тесла'' из Обреновца за исказану пословну изврсност, етичност и одговорност у производњи електричне енергије.

Златно признање за најбољи наступ на 7. међународном сајму енергетике у Београду, октобра 2011, додељено од Удружења за тржишне комуникације Србије (УЕПС).

Повеља „Капетан Миша Анастасијевић“ године 2005. као најбољем јавном предузећу и 2010. за корпоративну одговорност.

Захвалница Удружења универзитетских професора и научника Србије за допринос у раду овог Удружења (2008.).

„Зелени лист“ Друштва за чистоћу ваздуха Србије за допринос заштити животне средине, добијен три пута. Први пут је то признање добила ТЕ „Колубара“ у Великим Црљенима (1989.), потом Термоелектране „Никола Тесла“ у Обреновцу (године 2000, за обављену биолошку рекултивацију депонија пепела, и 2005, за велика улагања у реконструкцију електрофилтерских постројења).

Захвалница Савеза удружења ратника ослободилачких ратова Србије 1912-1918, добијена 1999. за доследан допринос чувању и развијању традиције ослободилачких ратова Србије, јачању моралне снаге народа и одбране отаџбине у савременим условима.

Статуа „Златно сунце“, признање Савеза синдиката Југославије, за оспособљавање запослених за безбедан рад (године 2000.).

Првомајска награда Савеза синдиката Београда, за изузетне резултате у производњи електричне енергије и изградњи нових капацитета (1985.).

Плакета Савеза синдиката Србије за постигнућа у акцији „Продуктивношћу и штедњом ка циљевима стабилизације“(1986.).

Златна плакета Југословенског савеза за заштиту и унапређење човекове средине, за изузетан допринос на том пољу (1984.).

 

Beogradski pobednik.JPGECO EXPO.JPG

 

 

​​​​

Top