ЕПС постигао циљ

29.03.2023.
В. д. директора ЕПС представио резултате Надзорном одбору

Вршилац дужности директора „Електропривреде Србије“ Мирослав Томашевић обавестио је на седници Надзорни одбор ЈП ЕПС о стању система и добрим резултатима у пословању компаније.
- Постигли смо циљ. Захваљујући релативно благој зими, доброј хидролошкој ситуацији али и спремности термоелектрана подигли смо систем и сада и извозимо електричну енергију. Само у марту зарада од извоза електричне енергије износи 32,5 милиона евра, а од почетка године достигла је 49 милиона евра. Увозом угља додатно смо осигурали систем. Тренутно су депоније угља пуне, поготово у Костолцу. Укупно на депонијама ЕПС-ових термоелектрана тренутно је 1.770.000 тона угља, што је незабележено последњих година – рекао је он.
Томашевић је нагласио да је почела ремонтна сезона, да су уговорени сви послови и прецизирао да је од 19. марта у ремонту блок А4 у ТЕНТ А, од 2. априла почеће ремонтни радови на блоку Б1, а од 15. априла радиће се на БТС систему у РБ „Колубара“.
 - Испунио сам оно што је био мој задатак, да после много проблема заједно са тимом вратим ЕПС у добро стање. И Међународни монетарни фонд (ММФ) смо на састанку обавестили о свим резултатима и плановима, као и о томе зашто ЕПС није финансијски ризик – рекао је Томашевић.

Врх