Нема промена без знања запослених

24.04.2023.
Нетачне информације о новој систематизацији ЕПС

Руководство „Електропривреде Србије“ није припремило нову систематизацију радних места нити ће то урадити без учешћа запослених. Једна од струја у синдикату ЕПС предвођена Бранком Крсмановићем, из само њима знаних разлога, објавила је на друштвеним мрежама, између осталих, и потпуно нетачне информације о новој систематизацији ЕПС АД која нити је урађена, нити је послата било коме. У току је почетак израде нове систематизације и руководство ЕПС АД је о свему наведеном данас обавестило Министарство рударства и енергетике. У израду нове систематизације биће укључени и представници синдиката, али и радника да би се заштитили сви запослени. 

План је да се уз учешће представника запослених анализира, измени и прилагоди нацрт систематизације из 2016. године. На пројекту је ангажована консултантска кућа КПМГ која је и припремила нацрт из 2016. године. Рад на пројекту је само започет, представници запослених биће позвани да се укључе, а до краја јуна би требало да буде завршена анализа, док се нови нацрт систематизације очекује половином октобра. Нови нацрт систематизације је неопходан, јер је Статутом ЕПС АД одређен рок од девет месеци од регистрације промене правне форме за усклађивање аката компаније. 

Неодговорно је да се нетачним информацијама шири паника међу запосленима који су у последњих годину дана преузели велики терет подизања производње и резултата „Електропривреде Србије“.

 

в. д. генералног директора ЕПС АД

Мирослав Томашевић

Врх