„Одлагач 4“ кренуо у транспорт на радну позицију

17.02.2023.
Завршени послови на санацији одлагача у РБ „Колубара“

Багер „одлагач 4” на Површинском копу „Тамнава-Западно поље”, моћна машина од изузетне важности за производњу угља у „Електропривреди Србије“ и Огранку РБ „Колубара“, јутрос је кренуо у транспорт на своју радну позицију. Функционалне пробе и потребна подешавања урађена су током претходна три дана, а укључивање у производњу очекује се у наредних неколико дана.
Радови на „одлагачу 4“ на копу „Тамнава-Западно поље“ на санацији последица пожара завршени су у потпуности 10. децембра, како је и било предвиђено термин планом усвојеним у фебруару прошле године. Од 10. децембра на „одлагачу 4“ су урађене редовне ремонтне активности неопходне за сигурнији рад багера у наредном периоду, које немају везе са санацијом пожара, као и неопходне реконструкције и побољшања.
Све активности на санацији последица пожара, ремонтним активностима и пословима унапређења рада система на машини обавили су запослени ЕПС-а, Огранка РБ Колубара и ОЦ „Метал“.
„Одлагач 4“ је највећи одлагач на коповима Огранка РБ „Колубара“, капацитета 12.000 метара кубних откривке на сат. Почео је са радом на копу „Тамнава-Западно поље“ у децембру 2017. године. Дугачак је 130 метара и тежак око 2.000 тона и изузетно је моћна и значајна машина будући да служи за одлагање јаловинских маса и откривке са више багера.

Врх