Дигитализација услуга – допринос очувању животне средине

19.02.2024.
Поново у функцији благајне ЕПС

Јануарске рачуне за електричну енергију грађани могу измирити и на благајнама „Електропривреде Србије“  које су враћене у функцију, изјавио је за РТС Душан Живковић, в. д. генералног директора ЕПС АД.  

- Благајне ЕПС-а користи мање од 20 одсто купаца електричне енергије и верујем да ће тај број дигитализацијом услуга бити мањи из дана уз дан. За кратко време више од 340.000 корисника  препознало је предности портала „Увид у рачун“, на којем имају детаљан увид у потрошњу, рачуне и плаћања и путем кога могу веома једноставно измирити рачун одмах по формирању месечног задужења. У току су финална тестирања мобилне апликације која ће ускоро бити доступна нашим купцима - рекао је Живковић.

Он је подсетио да је грађанима на располагању опција замене папирног рачуна електронским уз попуст од 50 динара по рачуну.

– „Електропривреда Србије“ сваког месеца штампа 3,4 милиона рачуна, за чиме у ери дигитализације заиста нема потребе – нагласио је Живковић и позвао грађане да заједно са ЕПС дају  допринос очувању животне средине.

 

Врх