Заједно до стабилног ЕПС

30.12.2022.

Поштоване колегинице и колеге,

година за нама била је једна од најтежих за пословање „Електропривреде Србије“, било је много изазова и проблема, али заједничким снагама успели смо да стабилизујемо производњу угља и електричне енергије. Захваљујући преданом и стручном раду свих запослених ЕПС-а на коповима, у електранама и у целокупном систему, превазишли смо проблеме из децембра 2021. године на које су се накалемиле још и енергетска криза и велика суша.

Многи су сумњали да ћемо се спремити за зиму. Ипак, ви знате шта смо све урадили - неопходне ремонте смо завршили, обезбедили довољне количине угља, мазута и гаса и стабилно улазимо у зимски период. Месецима смо радили даноноћно и хвала вам на томе. И у будућем периоду од вас нескромно очекујем да будете најсигурнија карика у пословању ЕПС-а, а ви то својим знањем, искуством и стручношћу недвосмислено потврђујете. ЕПС има сјајне инжењере, рударе, мајсторе, вође пројеката, стручњаке у различитим областима и са вама ЕПС има будућност. И сви ви сте гаранција да ће у 2023. години ЕПС бити стабилна и успешна компанија, поново на својим ногама.

Спремили смо пројекте за будућност, за очување наше базне енергије, а истовремено да се развијамо на путу модерних технологија. Обновили смо некадашње везе са науком и струком и уверен сам да у синергији са академском и стручном заједницом можемо да обезбедимо сигурну будућност и независност наше енергетике. Још једном хвала за ваш труд, рад и залагање током претходних месеци, а вама и вашим породицама желим много среће, здравља и успеха и све најбоље у 2023. години.

 

С поштовањем,

Мирослав Томашевић,

в. д. директора ЈП ЕПС

 

Врх