Живковић за Тањуг: ЕПС води рачуна о сваком потрошачу

26.12.2023.

Грађани који нису добили новембарске рачуне за електричну енергију могу да до 30. децембра, плате износ који су имали на октобарском рачуну и на тај начин остваре попуст од пет одсто, изјавио је данас в.д. генералног директора Електропривреде Србије Душан Живковић. Он је за Тањуг појаснио да је због хакерских претњи испорука рачуна отежана и да је ЕПС на овај начин желео да изађе у сусрет редовним платишама.

Желим да се захвалим грађанима на разумевању и стрпљењу које имају у овом периоду, али и запосленима из ИКТ сектора ЕПС-а који даноноћно и по 16 сати раде и управљају ситуацијом дигиталне претње којом смо изложени. Због ситуације, издавање рачуна је изузетно отежано. План је да до краја недеље сви буду достављени Пошти Србије. Важно је нагласити да је рок за плаћање рачуна продужен до 30. децембра и да попуст могу остварити и они који нису добили рачун а изврше уплату истог износа као на октобарском рачуну – изјавио је Живковић.

Он је појаснио да рачун није могуће измирити путем портала Увид у рачун и на шалтерима ЕПС-а, јер су они из безбедносних разлога ван функције.

Грађани на нашим шалтерима могу добити све потребне информације и поднети писане рекламације, јер електронске тренутно нису могуће. Све рекламације које буду достављене по успостављању ИТ система третираћемо као благовремене и решавати у најкраћем року - нагласио је Живковић.

Врх