Положен камен темељац за ТС „Лазаревац 4”

15.06.2020.
Наставак инвестиција у дистрибуцију за развој привреде и бољи живот грађана

У Лазаревцу је положен камен темељац за нову трафостаницу „Лазаревац 4“ 35/10 kV, која ће омогућити развој индустријске зоне и поузданије напајање електричном енергијом за грађане и привреду.

- Сведоци смо да политика Александра Вучића, председника Републике Србије, даје резултате и то се види у свакој општини широм Србије. „Електропривреда Србије“ и огранак Рударски басен „Колубара“ захвални су председнику што брине о производњи, али није важно само да се струја произведе већ и да стигне до грађана. Зато су неопходна улагања у дистрибуцију и данас почињемо градњу нове 35 kV трафостанице у коју ће бити уложено 150 милиона динара. У Лазаревцу од 1993. године није било већих улагања у дистрибутивну мрежу, а сада инвестиције са пројектима који су урађени и започети, износе око 400 милиона динара – рекао је Грчић након полагања камена темељца. 

Он је прецизирао да се за потребе Лазаревца ради и аутоматизација управљања трафостаницама вредна 120 милиона динара и да ће оба пројекта бити завршена до краја године.

- Циљеви су нам да Лазаревац добије сигурно двосмерно напајање електричном енергијом и да сви грађани имају поуздано снабдевање, као и да оспособимо индустријску зону у којој се гради нова ТС „Лазаревац 4“, омогућимо да у Лазаревцу буде направљена једна велика фабрика и обезбедимо напајање аутопута „Милош Велики“ и коридора „Карађорђе“. Биће исправљена неправда претходних власти и Лазаревац ће добити прикључак на аутопут и нови коридор, који повезује Шумадију. Општине Лазаревац, Лајковац, Љиг, Уб и Обреновац представљају важну индустријску зону у Србији – рекао је Грчић.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић захвалио је ЕПС-у и Милораду Грчићу на градњи нове трафостанице, која је изузетно битна за развој индустријске зоне у Лазаревцу.

- Ова ТС је на месту индустријске зоне која је потребна Лазаревцу. Имамо одлуку Владе Србије да се Лазаревац прикључи на аутопут „Милош Велики“ и да кроз Лазаревац прође коридор „Карађорђе“. Те инвестиције омогућиће испуњење сна Лазаревчана и да кроз неколико година буде искорењена незапосленост у Лазаревцу – рекао је Синђелић.

Камен темељац за ТС „Лазаревац 4“ положили Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС, Бојан Синђелић, председник општине Лазаревац, Милан Мишковић, директор за производњу угља огранка РБ „Колубара“ и Бојан Атлагић, в. д. директора „ЕПС Дистрибуције“. Почетку градње ове трафостанице у коју ће само ЕПС и „Колубара“ уложити 80 милиона динара присуствовали су и представници синдиката, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Врх